Warsztaty kulinarne w Domu Potok to nie tylko nauka, ale też świetna zabawa i pyszne smakołyki. Dzieci będą mogły poczuć się jak prawdziwi cukiernicy i piekarze, tworząc własne wypieki z naturalnych składników.
Pod okiem instruktorów dzieci będą formować ciasteczka, pizzerinki lub drożdżówki. Na koniec zajęć dzieci będą mogły zjeść nasze domowe pierogi lub przygotowane przez siebie pizzerinki. Warsztaty trwają 2,5 – 3 godziny, a wszystkie wykonane przez siebie i niezjedzone wypieki dzieci zabierają ze sobą do domu. Dodatkowo w czasie warsztatów dzieci poznają historię dolnośląskich wypieków i tradycyjnych pierników. Nasz program jest dostosowany do wieku dzieci. Państwa pociechy będą miały okazję poznać różna rodzaje mąk oraz zalet i wartości odżywczych dobrych, domowych wypieków.
Zapewniamy w czasie warsztatów bezpieczeństwo i naukę przez dobrą zabawę.
A opiekunowie ?
Oczywiście zadbamy też o nich. Podczas gdy dzieci będą zajęte warsztatami, opiekunowie doglądając swoich podopiecznych będą mogli delektować się pyszną kawą i naszymi wypiekami.
Na kreatywne warsztaty kulinarne zapraszamy grupy zorganizowane – przedszkolne i wczesnoszkolne najczęściej od 20 do 30 osób.